Meerbegaafde leerlingen

Op het Krijt komen wij tegemoet aan de onderwijsbehoefte van meerbegaafde leerlingen. Kinderen die de leerstof gemakkelijk oppakken krijgen extra uitdagende opdrachten. We werken met het materiaal van ‘Levelwerk’. Dit biedt werkboeken en denkspelletjes waar de kinderen flink hun tanden in moeten zetten. Zo leren ook deze kinderen dat iets nieuws niet altijd in één keer lukt.

Plusklas De Plusklas biedt de mogelijkheid tot sociale interacties tussen kinderen van vergelijkbaar niveau. Het biedt uitdaging voor het cognitieve vermogen en creatieve denken. De groep is bezig met het leren 'leren'. Het samen, dus coöperatieve denken en leren spelen een belangrijke rol in de Plusgroep. We hebben twee plusklassen, één voor groep 1 t/m 4 en één voor groep 5 t/m 8. In de plusklas krijgen de kinderen op woensdag een apart leerstofaanbod onder leiding van een gespecialiseerde leerkracht.  

 

Kwadraatschool

Het Krijt is een Kwadraatschool. De besturen van het Christelijk onderwijs in Drenthe hebben de 'Stichting Kwadraat Onderwijs' opgericht. Het doel van deze stichting is om het onderwijs aan meer- en hoogbegaafde kinderen te verbeteren.