Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang  
Schoolgaande kinderen zijn van harte welkom bij ons op de Buitenschoolse opvang (BSO). Voor de kinderen van Kindcentrum het Krijt is de BSO eigenlijk een ‘Binnenschoolse’ opvang, met alle voordelen van dien. Op de BSO bieden we kinderen een vertrouwde en gezellige plek, om plezier te hebben en zich te ontwikkelen. Onze pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor- en na schooltijd allerlei leuke, uitdagende activiteiten. Voor schooltijd kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO) en na schooltijd van de na- of buitenschoolse opvang (NSO/BSO).

Vrije tijd, lekker spelen en een gevarieerd activiteitenprogramma! 
Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen behoeftes. Maar één ding staat bij ons voorop: als de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd! Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, blijven de kinderen voor de BSO op Kindcentrum het Krijt. Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zodat zij de middag op hun eigen manier kunnen invullen. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele jongere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders/verzorgers en fijn voor de kinderen.  

Ons aanbod op Kindcentrum het Krijt.

 • Op schooldagen starten we op de BSO met wat eten en drinken.
 • De kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en kunnen hun verhaal kwijt.  
 • Kinderen kunnen zelf spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten.  
 • We werken met een dagelijks gevarieerd activiteitenaanbod, met activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, creatief, muziek en drama.  
 • We maken gebruik van alle faciliteiten binnen het Kindcentrum (speellokaal, plein, bibliotheek en nog veel meer!)  
 • Regelmatig organiseren we, in samenwerking met de verschillende verenigingen in Kloosterveen, kennismakingen met sporten en andere leuke activiteiten.  
 • We stimuleren kinderen om na schooltijd iedere dag buiten te spelen; voor vrij spel of een gerichte activiteit. 


Op de BSO willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken om werk en gezinsleven te combineren. We bieden daarom verschillende extra services:  

 • Ontbijtservice, voor kinderen die vroeg op de VSO komen en graag bij ons een broodje eten
 • Warme maaltijdservice, wanneer het voor uw kind(eren) wenselijk is om alvast op de BSO te eten  
 • Voor het brengen en halen naar sport/clubs bieden wij een haal- en brengservice, op de locaties waar we dit kunnen organiseren. Hiervan kan tijdens schoolweken gebruik gemaakt worden, na schooltijd tot uiterlijk 17.00 uur en binnen de plaats/wijk van de school.
 • Via een digitaal ouderportaal informeren wij ouders/verzorgers over de belevenissen van de kinderen op de BSO van ons Kindcentrum. 


Meer informatie of aanmelden 
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent te allen tijde welkom voor een vrijblijvende rondleiding op Kindcentrum het Krijt. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de backoffice van CKC Drenthe kinderopvang, tel. 0592-409865 of via de directie van ons kindcentrum, tel. 0592-460370 Wilt u uw kind direct aanmelden? Dat kan. Ga daarvoor naar de pagina aanmelden.